SRS 96.3 FM

Voorbereidingen Dag der Inheemsen in volle gang


PARAMARIBO – Stichting Amazone Markt Suriname is druk bezig met de voorbereidingen naar 9 augustus toe. Op die dag wordt de Dag der Inheemsen en 128 jaar Javaanse Immigratie herdacht. Zoals de samenleving gewend is, zullen de jaarlijkse activiteiten wederom in de Palmentuin plaatsvinden. Met de activiteiten wordt reeds op 8 augustus een aanvang gemaakt, zegt voorzitterJosienAloema. Dit jaar zal er bij de opening om drie uur ’s middags op culturele wijze in de Palmentuin een plakaat in samenwerking met het directoraat Cultuur onthuld worden voor het opzetten van een Inheems monument.Verschillende culturele groepen en en muziekformaties zullen de sfeer luister bijzetten. Verschillende notabelen zullen de aanwezigen op de Dag der Inheemsen om elf uur ’s morgens bij het officieel gedeelte toespreken.Er zullen ook twee culturele groepen uit Frans-Guyana aanwezig zijn en een vertegenwoordiger van de COICA. Aloemaroept de samenleving, in het bijzonder de Inheemse broeders en zuster, op deze dag tot een bezinningsvolle en onvergetelijke te maken.

Leave a Response

WhatsApp