SRD-ondersteuning kleine betalingen in vreemde valuta

Written by on May 19, 2020

Burgers die kleine valuta betalingen moeten doen en daar problemen mee ondervinden als gevolg van de opgeschroefde wisselkoersen, worden niet in de steek gelaten. Het Ministerie van Financiën heeft ervoor zorg gedragen dat vanuit het COVID-19 Noodfonds gepaste hulp wordt geboden.

Personen die vallen onder de categorie Vreemde Valuta Kleine Noden, komen met ingang van maandag 18 mei 2020 in aanmerking voor een SRD-compensatie. Het betreft burgers die problemen ondervinden bij de betaling van hun maandelijkse huur, aflossing van een autolening, aflossing van een studielening, en andere kleine maandelijkse verplichtingen in vreemde valuta. De Regering heeft besloten het koersverschil in SRD te betalen, rechtstreeks aan degene aan wie de huur, aflossing of andere kleine valutabetaling moet worden voldaan.

De volgende categorieën komen in aanmerking:

  • Huishuur: Bewijs van huurcontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het woonadres (van het verhuurde) en maandbedrag staan vermeld. Bankgegevens en naam/adres van de verhuurder aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt
  • Aflossing autolening: bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het voertuig en maandbedrag staan vermeld. Autoregistratie (nummer) bewijs. Bankgegevens en naam/adres van het auto verkoopbedrijf aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
  • Aflossing studielening: Bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk de lening en het maandbedrag staan vermeld. Bewijs van inschrijving opleiding. Bankgegevens en naam/adres van het opleiding instituut aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
  • Andere reguliere vreemde valuta betaling: Overleggen van voldoende bewijsstukken ter beoordeling.

Om in aanmerking te komen voor de SRD-compensatie, moet een aanvraag worden ingediend bij het Klanten Center van het COVID Noodfonds, gevestigd aan de Gongrijpstraat 51. Bij de aanvraag meenemen: ID kaart, inclusief adres en ID-nummer (origineel en hardcopy), en genoemde bijbehorende documenten.

Voor meer informatie:

COVID-19 Klanten Center, Gongrijpstraat 51.

Telefoons: 597-8985042 / 597-8946998 en 597-8966728 / 597-8938701

Email: covidsoc@gov.sr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Stichting Radio Omroep Suriname

Current track
TITLE
ARTIST

Translate »