President Bouterse: ‘Dossier OM bevat halve waarheden’

Written by on May 21, 2020

President Desiré Bouterse is niet te spreken over het dossier dat het Openbaar Ministerie (OM) in elkaar heeft gezet inzake het in staat van beschuldiging stellen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De afgelopen weken is de bewindsman flink onder vuur genomen vanwege vermeende corruptieve handelingen. De procureur-generaal heeft naar aanleiding van een onderzoek tegen de minister het parlement gevraagd om hem in staat van beschuldiging te stellen.

President Bouterse is van oordeel dat het duidelijk waarneembaar is dat er vanuit het OM een dossier in elkaar gedraaid is met halve waarheden. “U ziet het resultaat. Minister Hoefdraad heeft de vloer aangeveegd met die aantijgingen. We hebben DNA de volledige ruimte gegeven om deze zaak te onderzoeken. DNA heeft op eigen houtje besloten dat er geen reden is om de minister in staat van beschuldiging te stellen.” Dit zei het staatshoofd op dinsdag 19 mei 2020 tijdens


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Stichting Radio Omroep Suriname

Current track
TITLE
ARTIST

Translate »