SRD 1.000,- extra kinderbijslag geldt niet voor ambtenaren

Written by on May 21, 2020

Er is enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet in aanmerking komt voor SRD 1.000,- extra kinderbijslag per huishouden vanuit het COVID-19 Noodfonds. Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting benadrukt dat het in deze uitsluitend gaat om personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen. Het geldt dus niet voor ambtenaren.

Er is een verschil tussen Algemeen Kinderbijslag (AKB) en Kinderbijslag (KB). AKB wordt uitgekeerd aan personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen en zich hebben geregistreerd bij het Ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Kinderbijslag (KB) wordt uitgekeerd aan ambtenaren die dit jaarlijks kunnen aanvragen. Kinderbijslag wordt samen met het salaris gestort. De COVID-19 Noodfonds maatregel van SRD 1.000,- per huishouden wordt uitsluitend uitgekeerd aan de groep die geregistreerd staat bij het Ministerie van SOZAVO. Dit geldt dus niet voor ambtenaren. Voor de ambtenaren geldt dat de heffingskorting voor belastingen, van SRD 125,- verhoogd is naar SRD 750,- per maand.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Stichting Radio Omroep Suriname

Current track
TITLE
ARTIST

Translate »