Covid-19 maatregelen nog steeds van kracht

Written by on May 28, 2020

De covid-19 maatregelen moeten ondanks de verkiezingsroes nog steeds worden nageleefd. DNV-directeur Danielle Veira betreurt dat dit niet het geval is. Op de dag van de verkiezingen is er door de vingers gekeken, om Surinamers de ruimte te geven naar de stembus te gaan. Maar de verkiezingen zijn nu voorbij en social distance en hygiënemaatregelen zouden nu misschien meer dan ooit moeten worden nageleefd.

We weten namelijk niet exact wie allemaal ons land binnen zijn gekomen en of diegenen besmet zijn. Ruim 18 illegalen zijn op de verkiezingsdag aangehouden en in quarantaine geplaatst, maar het aantal illegale personen dat ons land is binnengekomen, ligt volgens binnengekomen informatie van NCCR en DNV hoger.

Veira gaf tijdens de covid-19 persconferentie aan, dat de komende twee weken daarom cruciaal zijn. Door ons te houden aan de covid-19 maatregelen, blijft de ziekte beheersbaar, mochten er geïnfecteerden ons land illegaal zijn binnengekomen. Anders brengen we niet alleen ons eigen leven, maar ook het leven van anderen in gevaar.

NCCR-coördinator Jerry Slijngard zegt dat men zich in de stemlokalen wel aan de maatregelen hield. Maar buiten de stemlokalen heerste, op enkele burgers met mondkapjes en handschoenen na, een feestsfeer waarbij er geen rekening werd gehouden met bijvoorbeeld de onderlinge afstand van 2 meter.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Stichting Radio Omroep Suriname

Current track
TITLE
ARTIST

Translate »