Suriname krijgt zeven nieuwe gediplomeerde kunstenaars

Written by on October 8, 2020

De Nola Hatterman Kunstacademie heeft zeven jonge gediplomeerde kunstenaars afgeleverd. De studenten hebben hun diploma in ontvangst genomen, nadat zij op 8 oktober 2020 een afstudeerexpositie hebben gehouden. Sunil Pujhun, coördinator van de kunstopleiding gaf te kennen dat de school samen met de studenten creatief is geweest om dit resultaat, ondanks de COVID-19 pandemie, neer te zetten. Het onderwijsproces, met name de lesmomenten, werden minder fysiek.
Roseline Daan, directeur van Cultuur, noemt het bijzonder dat Suriname op dit moment over zeven nieuwe kunstschilders beschikt. “Ze hebben nog een hele toekomst in het vooruitzicht. Wij bieden hen een platform aan om te exposeren.” Daan zegt dat erkenning van kunstschilders hoge prioriteit geniet bij haar. Er zal op haar directoraat een ruimte beschikbaar worden gesteld voor deze groep, waarbij geïnteresseerden in de gelegenheid zullen worden gesteld om de kunstwerken te kopen.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Stichting Radio Omroep Suriname

Current track
TITLE
ARTIST

Translate »