Landbouwvoorlichters Regio-Oost zetten moestuin op bij kindertehuis Ekklisia

Written by on March 13, 2020

Kindertehuis-Ekklisia2-600x450.jpg

Landbouwvoorlichters van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Regio-Oost hebben onder leiding van Tuscany Sontotirto, waarnemend ressortleider een bezoek gebracht aan het kindertehuis Ekklisia aan de Djojosoepartoweg te Tamanredjo/Commewijne. Het kindertehuis staat onder leiding van mevrouw Joyce Frijde. Samen met de kinderen van het tehuis is er een moestuin opgezet.
De plantjes voor de moestuin zijn geschonken door het bedrijf Selena’s Planten N.V. dat ook in Commewijne is gevestigd. Met de opzet van de moestuin zal het kinderhuis dat 20 kinderen huisvest, in de behoefte aan eigen groente kunnen voorzien. De kinderen waren enthousiast en hebben onderling de verschillende werkzaamheden rond de moestuin verdeeld.
De landbouwvoorlichters zullen het kindertehuis de volle ondersteuning blijven geven. Zij hebben tijdens dit project ervaren dat de kinderen heel enthousiast waren. Jong geleerd is oud gedaan dus hopen zij dat tenministe één kind het geleerde meeneemt in de toekomst.
Het beleid van het ministerie van LVV is erop gericht garantie te bieden voor de toegang tot veilig geteeld voedsel. Om deze garantie en continuiteit te bieden is het ministerie constant bezig met de aanleg van tuinen en plantenkassen op scholen, kindertehuizen en senioren verblijven. We zullen initiatieven op dit gebied blijven ondersteunen daar ze ook ons beleid ondersteunen.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST