MINOWC COVID-19 meeting

Written by on March 13, 2020

MINOWC-COVID-meetin-640x369.jpg

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, inspecteurs van de diverse schoolniveaus alsook andere afdelingshoofden waren aanwezig tijdens de COVID-19 bijeenkomst. Minister Lilian Ferrier opende de bijeenkomst op woensdag 11 maart op het hoofdkantoor. Het doel van deze bijeenkomst was het onderwijsveld te informeren en bewust te maken over COVID-19, hoe dit te voorkomen en toe te zien op de naleving van de instructies. Alle directeuren ontvingen een schrijven vanuit het ministerie betreffende het virus.
Al enkele weken is de regering intensief gestart met het delen van tips om het COVID-19 virus te voorkomen. Er is een speciaal management team opgezet, waarin elke ministerie is vertegenwoordigd. Voor MINOWC is mw. Diana Gaddum-Riedewald aangewezen geworden. Mw. Gaddum-Riedewald informeerde haar collega’s van het ministerie over COVID-19. Zij benadrukte tijdens de bijeenkomst dat bewustwording van de persoonlijke hygiëne ons stappen verder brengt in de bestrijding van ziekten. Samen met de collega’s demonstreerde mw. Gaddum-Riedewald hoe hand sanitizer gebruikt dient te worden en hoe te niezen of hoesten in de elleboogholte. Er zijn ook posters vervaardigd welke de basisstappen van handen wassen aangeven. Op de basisscholen is er een les in het curriculum welke handelt over “handen wassen”. Er is voorgesteld deze les te herhalen met de leerlingen.
De belangrijkste tips om de kans op besmetting en of overdracht van COVID-19 te voorkomen zijn:
* Zo min mogelijk het gezicht aanraken * Handen regelmatig reinigen met water en zeep * Niezen en hoesten in de elleboogholte * Koude dranken vermijden * Omhelzingen en handdrukken vermijden
Vanuit het ministerie wordt verder gewerkt aan een protocol. Voor meldingen of informatie kan men contact opnemen met de hotline van het Ministerie van Volksgezondheid: 178 of 8836643.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Current track
TITLE
ARTIST