SRS Team

Guno Ravenberg

Guno Kenneth Ravenberg (geboren: 17 februari 1960 te Paramaribo) een echte Surinamer in hart en nieren groeide op in de Keizerstraat. Een pure volksjongen die zijn droom naleefde. Op het erf waar hij woonde mocht hij thuis bij de heren  Eddy Kenton, Freddy Aroma (Soul Freddy) en  Roy Dragt vooral op de zaterdagen muziek afdraaien. Zo is halverwege de jaren 70 zijn voorliefde voor het DJ werk ontstaan. Guno maakte van zijn hobby zijn werk toen hij in november 1985 bij Orlando Karamatali, directeur van het toen razend populaire KBC, in dienst trad. Het Surinaams concept van KBC sprak Guno enorm aan vandaar dat hij het grootste deel van zijn radio carrière bij dit medium heeft doorgebracht. Als zijn radio Guru’s ziet Guno Ravenberg: Orlando Karamatali, Henk van Vliet en Paul Abena, van wie Karamatali zijn grootste bron van inspiratie is. Guno heeft gedurende zijn radio carrière als conferencier enkele markante milestones weten op te tekenen namelijk bij het grootste concert dat ooit in Suriname is gegeven door Lucky Dube. Ravenberg mocht ook als belangrijkste man op het podium staan voor UB40 en natuurlijk als Master of Ceremonie op de enorme massa meetings van de NDP. In de Politiek ziet hij illustere figuren als Desire Bouterse (huidige President van Suriname), Johan Adolf Pengel (NPS) en Jaggernath Lachmon (VHP) als voorbeeldfiguren.
Guno zijn favoriete uitspraak is het bekende “Het Is Zover” !
Sedert 2016  mag Guno, door zijn peers ook wel “The Grand Master” genoemd, als Algemeen Directeur het beleid bepalen bij Suriname’s enige overheids radiostation de Stichting Radio Omroep Suriname, 96.3FM. Het concept van de SRS is naar analogie van het KBC format, door hem veredeld en behelst voor 90%,  muziek van eigen bodem. Het razend populaire Odi Odi die Surinamers in binnen en buitenland de mogelijkheid biedt om elkaar vooral de groeten te doen, is de trots van Guno. Odi Odi is iedere werkdag van 13.00 – 14.00 te beluisteren via de SRS; zowel in de vrije ether als online.
Guno Ravenberg wil met dit concept vooral dat zijn medelanders waar ook ter wereld het gevoel van vaderlandse liefde, lobi gi yu kondre, blijven behouden.


Current track
TITLE
ARTIST