Instelling Kinderombudsinstituut Suriname in 2022 een feit

news1

Het Kinderombudsinstituut (KOS) komt er dit jaar. De voorbereidingen om te komen tot wetgeving voor het instellen van het Kinderombudsinstituut Suriname zijn in volle gang. Het instituut is tegen het einde van dit jaar een feit zegt Malinie Kaersenhout, voorzitter van de presidentiële werkgroep belast met de instelling van het KOS. In het kader van de installatie wordt de laatste hand gelegd aan het formuleren van de nodige wetgeving. Organisaties belast met jongerenwerk zijn tijdens een workshop op vrijdag 13 mei 2022 in de gelegenheid gesteld hun gedachten hierover te laten gaan.

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de start van de workshop de nadruk gelegd op het belang van wetgeving voor de waarborging van kinderrechten en beleid op dit stuk. Het kan er bij het staatshoofd niet in dat beleid wordt ontwikkeld voor de toekomst; beleid dat invloed zal hebben op jongeren, maar dat deze groep zelf geen inbreng hierin heeft.

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Recente berichten: