Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens neemt klacht 8-december nabestaanden in behandeling

news2

Het heeft acht jaren geduurd maar het besluit is toch gekomen. De Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens (IACHR) heeft zich ontvankelijk verklaard bij de klacht van de nabestaanden van de Decembermoorden die in augustus 2014 tegen de Staat Suriname werd ingediend. Volgens meester Hugo Essed, zelf ook nabestaande, was de zorg voornamelijk het uitblijven van berechting en bestraffing van de daders van de Decembermoorden.

De indieners van de klacht, die het schrijven van de IACHR op 17 mei hebben ontvangen, zijn in beraad over de verder te nemen stappen in deze zaak tegen de Staat Suriname. Essed zegt er rekening mee te houden dat de behaneling van de klacht bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens nog een tijd kan duren.

Andermaal meester Hugo Essed.

De IACHR, de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens heeft in haar Rapport onder meer verklaard dat de klacht van de nabestaanden ontvankelijk is met betrekking tot de artikelen 8 (recht op een eerlijk proces) en 25 (recht op rechterlijke bescherming) van het Amerikaans Verdrag voor de Rechten van de Mens de artikelen 1, 6 en 8 van het Inter-Amerikaans Verdrag ter Voorkoming en Bestraffing van Foltering. 

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerde berichten:

Recente berichten: