dingdongtogelGoltogel dan link alternatif goltogel
EK 2024: ENGELAND WINT VAN ORANJE EN STAAT IN DE FINALE TEGEN SPANJE - Radio SRS Suriname

EK 2024: ENGELAND WINT VAN ORANJE EN STAAT IN DE FINALE TEGEN SPANJE

11 JULI 2024 - FOTO ENGELAND WINT VAN NEDERLAND STAAT IN FINALE TEGEN SPANJE

De mannen van Gareth Southgate doen wat ze moeten doen in het BVB Stadion Dortmund. Ze laten de Nederlanders gebroken achter. Daarmee staat Engeland zondag voor de tweede keer op rij in een EK-finale. De Sovjet-Unie (1960, 1964) en Spanje (2018, 2012) deden dat eerder. Duitsland deed het zelfs driemaal na elkaar (1972, 1976 en 1980) én nog eens twee keer (1992, 1996). Engeland staat in de finale tegenover Spanje.
Xavi Simons brengt met een knalschot Oranje al vroeg op voorsprong (6′). Hij verovert de bal van Declan Rice en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied een onstuitbare finish in het net.
Engeland liep eerder achter op dit toernooi, maar hebben in de eindfase gecorrigeerd.
Harry Kane brengt Engeland weer op gelijke hoogte in de 18e minuut. Bart Verbruggen duikt in de juiste hoek, maar Kane zijn strafschop is perfect getrapt. Laag en hard.
De Engelsen zijn na de gelijkmaker levendiger. Drie doelpogingen van Engeland.
Het zijn de beste 45 minuten van Gareth Southgate’s ploeg op dit toernooi.
Dit is een prachtig duel. Twee doelpunten, een bal van de lijn, een kopbal tegen de lat en een afstandspoging die terugkomt van de paal. Twee teams die er echt voor gaan. Twee ploegen die zondag heel graag tegen Spanje willen spelen. Ze gaan de rust in met 1-1.
De tweede helft is een schaduw van de eerste.
Engeland is er deze helft niet in geslaagd op gang te komen. Het is allemaal een beetje vlak bij de troepen van Southgate. De eerste helft was spannend, vermakelijk en bedreigend. Niets van dat alles deze helft.Opnieuw een goede zet van de Nederlanders en het eindigt met een weggerukt schot van Xavi Simons recht op Jordan Pickford. Engeland op eieren.
Invaller Ollie Watkins knalt Engeland op de 90e minuut op voorsprong. De Engelse fans gaan in absolute overdrive, hun armen en shirts hangen in de lucht. Zovelen klimmen op de barrières.
Engeland komt zondag in de finale uit tegen Spanje.