dingdongtogelGoltogel dan link alternatif goltogel
CHAOS BIJ OLYMPISCH VOETBAL: GOAL ARGENTINIË 1,5 UUR NA 'EINDSIGNAAL' AFGEKEURD - Radio SRS Suriname

CHAOS BIJ OLYMPISCH VOETBAL: GOAL ARGENTINIË 1,5 UUR NA ‘EINDSIGNAAL’ AFGEKEURD

VOETBAL

De eerste olympische voetbalwedstrijd in Parijs heeft woensdag tot chaos geleid. Argentinië kwam diep in blessuretijd op 2-2 tegen Marokko en het duel leek afgelopen. Maar anderhalf uur later werd het doelpunt afgekeurd en kort daarna werd het duel hervat.
Argentinië leek in Saint-Étienne op een nederlaag af te stevenen, maar in de zestiende minuut van de blessuretijd maakte Cristian Medina de 2-2 voor zijn land. De middenvelder scoorde nadat de bal in een scrimmage eerst twee keer tegen de lat was beland.
De late gelijkmaker leidde tot onvrede bij de Marokkaanse supporters. Zij gooiden flesjes en vuurpijlen naar de Argentijnse spelers. Tientallen fans liepen het veld op.
Vervolgens leek het erop dat de wedstrijd afgelopen was. Op de website van de Wereldvoetbalbond FIFA stond ook dat de wedstrijd teneinde was, maar op de officiële website van de Olympische Spelen stond dat de wedstrijd was “onderbroken”.
Anderhalf uur na het ‘laatste fluitsignaal’ werd het doelpunt op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd om 19.00 uur in een leeg stadion hervat, waarna in de drie resterende minuten niet meer werd gescoord.
Marokko won de wedstrijd zodoende met 2-1. Soufiane Rahimi maakte beide doelpunten voor bondscoach Tarik Sektioui, die in het verleden voor Willem II, AZ en RKC Waalwijk uitkwam. Rahimi opende vlak voor rust na een hoogstandje van Ilias Akhomach de score op aangeven van Achraf Hakimi.
Vroeg in de tweede helft werd Ajax-keeper Gerónimo Rulli voor de tweede keer gepasseerd. Na een overtreding van Julio Soler op Akhomach ging de bal op de stip, waarna Rahimi de penalty benutte.
Invaller Giuliano Simeone bracht Argentinië ruim twintig minuten terug in de wedstrijd. De zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone scoorde op aangeven van Soler.
Door veldbestormers eerder in de wedstrijd kwam er maar liefst een kwartier blessuretijd bij. In de allerlaatste minuut daarvan leek Argentinië de 2-2 te hebben gemaakt, maar anderhalf uur later werd de goal dus alsnog afgekeurd.