De gang naar het IMF was noodzakelijk en onvermijdelijk want Suriname was failliet, dat zegt minister Stanley Raghoebarsing van Financien en Planning. Suriname staat aan de vooravond van de 9de en laatste beoordeling van het IMF met betrekking tot de resultaten die er zijn geboekt in het gezond maken van onze economie.
Raghoebarsing gelooft erin dat ook dit keer de beoordeling van het IMF positief zal zijn. Richting de verkiezingen wordt gang naar het IMF op politieke podia als politieke issue gebruikt om kritiek te leveren op de regering. Tegenover de Communicatie Dienst Suriname gaf minister Raghoebarsing aan dat het niet alleen onvermijdelijk was maar dat Suriname ook failliet was. De situatie welke in 2020 was overgenomen was volgens hem vele malen erger dan die van 2000 toen bij de machtswisseling het land ook in een economische crises kwam te verkeren.
Zelf ziet Raghoebarsing graag dat de regering die na de verkiezingen van 25 mei aantreed verder in zee gaat met het IMF. Het IMF is volgens hem gebleken een partner te zijn voor Suriname bij het oplossen van serieuse economische vraagstukken. Ondanks het feit dat we uit de economische crisis zijn is onze economie nog te fragile en zal ons land gezien de toekomstige ontwikkelingen rond de Oil and Gas industrie internationale begeleiding nodig hebben.